Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.

Vršnjaci u Zaprešiću s 28 zvjezdica

Održana prezentacija zaključaka Masovne diskusije u srednjoj školi ban Josip Jelačić u Zaprešiću na kojoj je prisustvovalo 25 učenika, a prezentaciju su održali učenici Karla i Filip.

U sklopu projekta "28. Zvjezdica" u Srednjoj školi ban Josip Jelačić u Zaprešiću 18.12. 2013. održana je prezentacija zaključaka Masovne diskusije na kojoj je prisustvovalo 25 učenika, a prezentaciju su održali učenici Karla i Filip.

Da podsjetimo, u sklopu projekta 28. zvjezdica kojeg provodi osječki PRONI Centar zajedno sa Udrugom Zamisli iz Zagreba i Info zonom iz Splita, financiranim sredstvima EU u sklopu programa IPA INFO diskusija je provedena istovremeno u tri grada (Zagreb, Osijek, Split) s mladima iz tri hrvatske regije, uključujući i 12 mladih iz završnih razreda Umjetničkih škola. Zbog izraženog skepticizma mladih povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, željeli smo im omogućiti izražavanje vlastitih mišljenja i učenje od vršnjaka.

Dinamična i zanimljiva metoda provedbe omogućila je sudionicima dijeljenje mišljenja, zajedničko raspravljanje i izravan doprinos zaključcima rasprave o svih sedam EU tema. Raspravljalo se o obrazovanju, zapošljavanju, mobilnosti, organiziranom djelovanju mladih, političkom sudjelovanju mladih, kulturi mladih i kvalitetnom provođenju vremena. Sedma je tema bila izborna, pa su tako zagrebački srednjoškolci raspravljali o sigurnosti hrane i zaštiti potrošača, osječki o poljoprivredi, a splitski o održivom razvoju.

Provodeći aktivnost na ovaj način, mladima smo omogućili veću razinu poznavanja i prihvaćanja EU vrijednosti i standarda.

Kako je prezentacija zaključaka Masovne diskusije izgledala u srednjoj školi ban Josip Jelačić u Zaprešiću 18.12. 2013. pogledate niže na slikama.