Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Životni standard

Vidim da ministarstvu skoro ništa ne štima! Ma koliko sam se ja puta namučio oko zamolbi da mi oslobode od plaćanja školarine ioako sam student sa 70-tnim tjelesnima ostećenjem (gluha osoba), i to su mi odbili pa mi je na kraju svega veleučilište pomoglo meni da ne moram plaćati školarinu (na zahtjev jedne prof. Dabic koja se zalozila za mene)!

Više...

 

Zajedno

Iako nisam slijepa osoba, ponosni sam član udruge "Zamisli". Smatram da su projekti koji pomažu slijepima od izuzetne važnosti. U svakom pogledu podržavam sve aktivnosti u cilju poboljšanja kvalitete života osoba s invalditetom. Svakako su potrebni veliki zajednički napori u razvojnoj strategiji. Kao što nam ona uzrečica kaže ''sami možemo tako malo, a zajedno tako mnogo''.
Add a comment

Više...

 

TUNIS - Zemlja Cocal-Cole

U ovom članku ću vam pokušat približiti Tunis, koji sam posjetila u srpnju. Kao defektolog doduše nezaposleni imam profesionalnu deformaciju uočavanja prilagođenosti za osobe s invaliditetom. Tako ću se u ovom članku osvrnuti i na prilagođenost Tunisa. Znam da ste tako puni predrasuda sad pomislili, kakva prilagođenost u Africi? Uvjeravam vas da je ono što sam ja vidjela i nije tako loše. Prvo pravilo koje sam naučila je da su Tunižani vrlo opušten narod.

Više...

 

Studenski život

Prije studentskog života postavljaju se neka od sljedećih pitanja: Što nakon upisa na fakultet, kako se prijavit u studenski dom, kome se obratit za savjet...?
  
Ako ste upisali fakultet i želite se prijavit u studenski dom najbolje je obratiti se nekom prijatelju koji već studira i ima iskustva. Ili, ako ste osoba s invaliditetom učlanit se u neku udrugu koja radi za studente s invaliditetom.
Add a comment

Više...

 

Stihovi bez suza

Krajem prošlog mjeseca, u petak 27. listopada ove godine, u kasnim podnevnim satima u prostoriji gradske vijećnice u prizemlju zgrade Poglavarstva grada Rijeke na riječkom Korzu, održana je promocija zbirke poezije «Stihovi bez suza» mojeg brata Edina i mog audio CD-a «Otkucaj». Zbog velikog broja naše publike, repriza iste promocije održana je sredinom ovog mjesec, u utorak 14. studenog ove godine u večernjim satima u prostorijama Bošnjačke nacionalne zajednice Primorsko-goranske županije u Rijeci.

Add a comment

Više...

 

Savjetodavni sastanak Vijeća Europe

Budimpešta 17. i 18. listopada 2006. godine

U Budimpešti se, u organizaciji Vijeća Europe, 16 i 17 Listopada održao savjetodavni sastanak s temom: Socijalna kohezija i inkluzija mladih ljudi. Sudionici su bili predstavnici međunarodnih organizacija, ministarstava koja se bave tematikom mladih i nevladinih udruga, također vezanih uz mlade.

Više...

 

Rukonogomet

Rukonogomet je nastao na satovima tjelesne i zdravstvene kulture kada smo igrali badminton, jer neki od nas nisu mogli držati reket. Nekoliko nas se izdvojilo i uzelo odbojkašku loptu te počelo pucati rukom po golu. I tako iz sata u sat sve nas je više počelo biti na toj strani, jer je igra postajala sve zanimljivija i svi smo mogli barem malo sudjelovati. Još k tome svaki od nas voli nogomet i sve bi dali da ga mogu igrati, a ta igra nas je toliko asocirala na nogomet da joj nismo mogli odoljeti, i to je bio dodatni motiv.
Add a comment

Više...

 

Priopćenje o akciji brisanja podcrtanih knjiga za slijepe studente

ZAGREB, 02. prosinca 2006. - Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom «ZAMISLI» danas je na Pučkom otvorenom učilištu provela akciju javnog brisanja podcrtanih knjiga za slijepe studentice kojom je obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom.
 
Cilj akcije bio je brisanjem knjiga osigurati pristup literaturi slijepim osobama. Tijekom akcije obrisano je 20 knjiga koje su obavezna literatura slijepim studenticama Filozofskog fakulteta Suzani Bliznac i Otiliji Nemet.

Add a comment

Više...

 

Politika: Predizborna kampanja

Obraćam Vam se, ne kao mladić s invaliditetom, već kao prosječan mladić koji u našoj državi želi i voljan je dati svoj doprinos izgradnji bolje budućnosti društva u kojem živi.
 
Inače, kao zrela i razumna osoba razmišljam o svom angažmanu u politici, jer vjerujem da kao mlada osoba imam dovoljno entuzijazma i volje da dopridonesem na tom području, a uz to me je i moja osobna situacija dovoljno socijalno osvijestila i upoznala sa postojećim nedostacima. Tu je i moj invaliditet što mi, iskreno govoreči, daje jednu dodatnu dozu senzibilizma kod ljudi, pa mi je to uz moje razvijene komunikacijske sposobnosti dobro došlo u nekakvom politiekom angažmanu.

Add a comment

Više...

 

Životni standard studenata s invaliditetom

Životni standard studenata s invaliditetom po mojem mišljenju treba biti usklađen sa standardom "normalnog" studenta, pa sad, da bi se standard studenata s invaliditetom izjednačio sa standardom onoga koji koji je “zdrav” (koji nema fizičkih ili psihičkih ispada) potrebne su dodatne povlastice, odnosno preinake. Ja sam,primjerice student stomatologije koji ima binauralnu hipoakuziju (obostrano oštećenje sluha) u visini 83% po Fowler-Sabineu.

Više...

 
Više članaka...