Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Zapošljavanje osoba s invaliditetom u hrvatskoj stvarnost, mogućnost ili utopija?

Naime, dvadesettrogodišnji sam dipl. pravnik u invalidskim kolicima i odnedavno nezaposlen. Kao redovni student na arhitektonsko-građevinski neprilagođenom fakultetu uspio sam, unatoč svim svojim poteškoćama i ograničenjima poradi svog tjelesnog stanja, diplomirati u rekordnom kratkom vremenu za manje od devet semestara. I tada je uslijedila potraga za zaposlenjem u struci, iliti ga utopijska priča koja bi se dala svrstati pod ono "Bilo jednom u Hrvatskoj".

Add a comment

Više...

 

Treći roštilj udruge Zamisli

29. rujna, u subotu, održan je treći roštilj Udruge Zamisli. Kao i prethodni, i ovoga puta roštilj je bi na Bundeku, koji je sada možemo reći, i u potpunosti prilagođen za osobe u invalidskim kolicima. Nažalost, naši mladi članovi iz Zadra zbog problema s prijevozom nisu uspjeli doći, kao ni kolege iz Slovenije, naši partneri iz «Društva študentov invalidov Slovenije».
Add a comment

Više...

 

Svi jednaki, svi različiti

Brod na kupi, nedjelja, 13. 5. 2007.

Lijepo sam zamoljena da ukratko opišem izlet u Brod na Kupi, što ću upravo sada i pokušati napraviti. Nastojat ću biti kratka, tako da ovima koji su bili ne bude previše za čitati, a da oni koji nisu bili ipak nešto saznaju o našim događajima tog prekrasnog proljetnog dana.

Add a comment

Više...

 

Svi jednaki, svi različiti 2

21. 5. Grad Zagreb, odjel za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje u sklopu projekta «Svi razliciti, svi jednaki» organizirao je, u suradnji sa Centrom Sloboština i Udrugom Zamisli natjecanje u pečenju palačinki.
Add a comment

Više...

 

Simboličnim tiskanjem opće deklaracije o ljudskim pravima

ZAGREB - Simboličnim tiskanjem opće deklaracije o ljudskim pravima, Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli, danas je predstavila pisač za brajevo pismo, vrijedan 41 tisuću kuna, koji im je donirala Ustanova za upravljanje športskim objektima.
Add a comment

Više...

 

Shakespeare na exit

U sklopu projekta SLUŠAM, DAKLE VIDIM predviđen je odlazak u kazalište jednog glumca, potencijalnog naratora filmova i jedne slijepe osobe. Ova aktivnost osmišljena je s ciljem stvaranja što kvalitetnije baze naratora.

Add a comment

Više...

 

Samozastupanje - Matura – Ispit zrelosti

S osam i pol godina krenula sam u prvi razred i tada je krenula moja borba sa samodokazivanjem. Svi su se pitali da li ću moći završiti barem četiri razreda osnovne škole. Mojoj učiteljici sam bila prvo iskustvo s učenicom s posebnim potrebama. Počeci su bili teški. Zajedno sa mnom mučila se moja obitelj, a pomoć sam imala i od kolega iz razreda.
Add a comment

Više...

 

Prva audio Biblija za slijepe osobe u Hrvatskoj

ZAGREB, 24. listopada 2007. – Udruga Zamisli predstavila je danas na Pučkom otvorenom učilištu prvu audio Bibliju za slijepe osobe u Hrvatskoj. Projekt su predstavili Mirko Hrkač, apsolvent na Katoličko-bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i slijepi član Udruge Zamisli, Anton Šuljić, pomoćnik direktora Kršćanske sadašnjosti, Anto Mikić, glavni urednik na Hrvatskom katoličkom radiju, Lejdi Oreb, jedna od devet čitača i Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli.

Add a comment

Više...

 

Ništa nije gotovo, dok rektor ne kaže da je gotovo

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc Aleksa Bjeliš primio predstavnike Udruge ZAMISLI u srijedu, 14. ožujka s početkom u 14.30 sati.

Ispred Sveučilišta na sastanku su nazočili: Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, Tajnica Rektorata dipl. iur. Olga Šarlog Bavoljak, Prorektorica za studije i upravljanje kvalitetom dr. sc. Ljiljana Pinter, Prof. Leila Kiš-Glavaš s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te elanovi Udruge Zamisli: Svjetlana Marijon, Roman Baštijan, Valentina Crnjaković, Suzana Bliznac, Marijan Jurešia, Gordana Glibo i Denis Marijon.

Add a comment

Više...

 

Na Krku o Krku

Kao i protekle dvije godine i ove je održan ljetni kamp za mlade s invaliditetom u trajanju od 30. srpnja do 5. kolovoza s ciljem da se osmisli način obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca.

Add a comment

Više...

 
Više članaka...