Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

III. ljetni kamp Tura po otoku Krku

Četvrtak, 2. 8. 2007.
Toga dana u prijepodnevnim satima, nakon doručka, uputili smo se (nas dvanaest koji kampiramo u kampu „Ježevac“) na razgledavanje otoka Krka. Odlučili smo da ove godine trebamo proći i vidjeti i ostale kulturom i prirodnim ljepotama bogate dijelove otoka.

Prvo odredište trebala je biti Malinska, gdje smo trebali hraniti patke (mislim). No, zbog velike gužve nismo se imali gdje parkirati pa smo ondje svratili samo do benzinske pumpe da naš kombi natoči gorivo. Naše sljedeće odredište za sve one kojima je ujutro potrebna kava bile su Njivice. Ondje smo se okrijepili (većina sa jutarnjom kavom da se razbudi, a ostatak s nečim drugim). Tu smo u našoj knjižici koju smo dobili na I. ljetnom kampu od gradonačelnika grada Krka pročitali ono što piše o Malinskoj i Njivicama, te smo krenuli dalje u našu avanturu po Krku. Naredna postaja bila je Dobrinj. Na putu do tamo prošli smo pored putokaza za Tribulje (to nam je bilo preporučeno da posjetimo od mladih iz udruge „Maslina“). U Dobrinju nas je dočekala jako uska ulica kojom smo trebali doći do parka u kojem je stara crkva, neki toranj, vidikovac itd. (više se ne sjećam). Na putu do Dobrinja tražili smo i kralja, ali ga nismo našli.

U parku smo sjedili neko vrijeme i ponovno zavirili u našu sveznadarsku knjigu o otoku Krku te pročitali što u njoj piše, okrijepili se voćem i krenuli prema Vrbniku. Na putu smo skrenuli do crkve sv. Vida koju smo samo obišli kombijem i autom, jer je bila zatvorena. U Vrbniku smo odmah po izlasku iz kombija ušli u jednu crkvu nakon koje smo otišli do najuže ulice. Poslije toga smo išli obići stari grad i vidikovac (tko je htjeo, a tko ne pričekao nas je u kafiću u kojem smo se na kraju svi našli). Od tuda smo krenuli u Bašku na ručak u neki jako dobar restić i naravno prihvatljiv sa cjenama. Tu smo svi poručali. (a sada ću cenzurirati jedan dio poslije ručka i nastaviti dalje.) Naša zadnja postaja toga dana bio je Jurandvor i posjet Bašćanskoj ploči. Tamo smo pogledali dokumentarni film o bašćanskoj ploči i razgledali crkvicu i okolicu.