Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Ljetna škola «Kreativni invaliditet»

U slovenskom gradu Črnomelju od 2. 7. do 11. srpnja ove godine održan je projekt razmjene mladih na nivou Europe. Nositelj projekta bila je Slovenija, a financirale su ga Europska komisija i slovenska agencija za mlade. U razmjeni je sudjelovalo 33 mladih iz Slovenije, Hrvatske, Belgije, Albanije, Estonije i Srbije.

Prvog dana organiziran je dolazak i smještaj sudionika. Drugog dana nakon doručka imali smo međusobno upoznavanje sudionika. Poslije podne istog dana organizirano je upoznavanje Črnomelja. Podijelili smo se u nekoliko grupa. Svaka od grupa dobila je popis na kojemu je bilo nekoliko značajnijih mjesta u gradu koje je trebalo pronaći. Netko je trebao pronaći poštu, netko banku, netko dežurnu ambulantu i td. Prije večere svaka je grupa prezentirala ono što je pronašla, te gdje se to što je pronašla u gradu nalazi. Tako smo na kraju svi znali kako doći do važnijih mjesta u gradu koja bi nam eventualno mogla zatrebati

Sljedeća tri dana smo se družili, a i ponešto naučili kroz rad u radionicama. Bile su to tri radionice, kazališna radionica, radionica cirkuskih vještina te radionica recitiranja pjesama na jezicima zemalja sudionica. Naš stari suradnik, Ivan Kralj volonterski je za sve sudionike odradio tri radionice cirkuskih vještina. Tako su svaki dan bile po tri prezentacije od tri grupe: cirkuska, kazališna i recitacija. U subotu su sudionici proveli dan u obilasku i razgledavanju Ljubljane, glavnog grada Slovenije. Nedjelja je bila rezervirana za društvene igre i sportske aktivnosti. A u večernjim satima održana je nacionalna večer na kojoj su svoje zemlje predstavile Hrvatska, Albanija i Slovenija.

U ponedjeljak je bio organiziran izlet na Kupu. Budući da je vrijeme bilo lijepo, većina sudionika nije propustila priliku da se okupa. Osim kupanja, bilo je tu i veslanja na kajaku, ali i bacanja u Kupu! U večernjim satima toga dana održana je druga nacionalna večer na kojoj su svoje zemlje predstavile Belgija, Srbija i Estonija. Pretposljednjeg dana održana je evaluacija cjelokupnog druženja. Ostatak dana smo se družili, zabavljali i pripremali za odlazak svojim kućama, a nakon večere organiziran je završni party. Druženje je zaključeno u srijedu ujutro odlaskom svih sudionika, tako smo se teška srca rastali i obećali jedni drugima da ćemo se potruditi da se ovakva događanja nastave svake godine.