Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Shakespeare na exit

U sklopu projekta SLUŠAM, DAKLE VIDIM predviđen je odlazak u kazalište jednog glumca, potencijalnog naratora filmova i jedne slijepe osobe. Ova aktivnost osmišljena je s ciljem stvaranja što kvalitetnije baze naratora.

Tako sam ja s glumcem Damirom Markovinom, u Teatru Exit odgledala predstavu «Shakespeare na exit». Telefonski smo se dogovorili da ćemo se naći na tramvajskoj stanici u Frankopanskoj. Kad smo se pronašli, točnije kad je glumac pronašao mene, upoznali smo se te otišli u kazalište odgledati predstavu.

Usudila bih se reći da je predstava Shakespeare na exit bila svojevrstan izazov kako za mene kao slijepu osobu tako i za glumca koji je imao zadatak da mi sve te vizualne informacije kvalitetno prenese. Ova je predstava zahtjevna i prepuna scenskih pokreta. Zadatak glumca bio je da mi iz mnoštva vizualnih informacija prenese one informacije koje su važne za stvaranje potpune slike o predstavi. Moj zadatak bio je taj da mu pomognem svojim sugestijama. Moram reći kako sam izuzetno zadovoljna s načinom na koji mi je glumac prenio vizualne elemente predstave. Iako informacije iz predstave nije bilo nimalo lako prenijeti slijepoj osobi, uz po neku moju sugestiju on je to jako dobro odradio.

Shakespeare na exit, predstava je koju je nemoguće prepričati, nju se mora pogledati. Ona je spoj svih Shakespearovih djela. Taj splet svih djela u jednoj predstavi, na zanimljiv i duhovit način odigrala su tri mlada glumca.

Nakon što smo odgledali predstavu razmijenili smo iskustva i sugestije, te porazgovarali o cijelom projektu.