Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

XIV. Hrvatski simpozij osoba s invaliditetom

Obilježavanje 3. Prosinca - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Ivanić - Gradu

Mladež Hrvatskog Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad i Klub osoba s invaliditetom "Duga" na svečan način obilježili su 3. 12. 2008.- Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održano je u maloj sali Doma kulture u Ivanić-Gradu dana 3. 12. '08., s početkom u 17 h, s temom: "Suživot osoba s invaliditetom". U program nas je uvela Irena Haman - voditeljica Kluba osoba s invaliditetom "Duga", koji djeluje već nekoliko godina na području Ivanić-Grada.
Add a comment

Više...

 

Središnja proslava 40. godina postojana Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize u Varaždiskim Toplicama

12. – 14. lipnja 2008.

12. lipnja 2008. godine započelo je svečano obilježavanje središnje proslave 40. godina postojanja Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize. Pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, Ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednice povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom Jadranke Kosor, te supokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, gosp. Milana Bandića.

Više...

 

Slušam, dakle vidim

U sklopu projekta «Slušam, dakle vidim» u studenom i prosincu 2007. prilagodili smo tri filma. Kinoprojekcija za slijepe, filma "Pjevajte nešto ljubavno", održana je 10. prosinca u CineStaru Zagreb na Međunarodni dan ljudskih prava. Naracija filmova "Babel" i "Miris žene" snimljena je na DVD. Ti će se filmovi također prezentirati slijepim osobama. U pripremi je i četvrti film, "Moram spavat anđele", čija će premijera u kinima biti u veljači. Ovo će biti prvi hrvatski film koji će prilikom svog prvog prikazivanja istovremeno imati i naraciju za slijepe osobe.

Add a comment

Više...

 

Kino projekcija «Moram spavat anđele»

8. travnja, u Cinestaru odražana je premijera filma «Moram spavat anđele», koji je time postao prvi hrvatski film koji smo prilagodili za slijepe a prikazuje se u redovnoj kino distribuciji.

Add a comment

Više...

 

Sedmi Hrvatski skup osoba s neuromuskularnim bolestima

Savez Društava Distrofičara Hrvatske u periodu od 21. do 23.studenog. 2008. održao je Sedmi Hrvatski skup osoba s neuromuskularnim bolestima pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade gđe. Jadranke Kosor dipl. iur. Skup je održan u hotelu Golden Tulip Holiday u Zagrebu pod nazivom, «GDJE SMO I KAKO DALJE?»

Više...

 

Redovna sjednica Skupštine Hrvatskog saveza cerebralne i dječje paralize

U hotelu «I» u Zagrebu 18.10.2008. je održana redovna sjednica Skupštine Hrvatskog saveza cerebralne i dječje paralize. U radnom predsjedništvu su učestvovali, predsjednik Hrvatskog saveza cerebralne i dječje paralize Primarijus dr. sc. Miroslav Pospiš, dopredsjednik Miljenko Mišljenović, tajnica HSUCDP Željka Matanov dipl. soc. radnica te dva člana odbora Dora Bašić i Krunoslav Pavlinec.

Add a comment

Više...

 

Na Sleme, na Sleme, na Sleme!!!

U subotu, 11. listopada u suradnji Crvenog križa i naše Udruge na Sljemenu u njihovom planinarskom domu bilo je organizirano druženje umirovljenika, članova Udruge Zamisli i studenata socijalnog rada. Nakon okupljanja i doručka u 11 sati započeo je program u kojem nas je zabavljao zbor umirovljenika Crvenog križa.
Add a comment

Više...

 

Izvedba Boalovog kazališta udruge Zamisli na temu: Mladi i Izbori

Od suradničke udruge PRONI dobili smo poziv da u povodu nadolazećih lokalnih izbora u Osijeku napravimo i odigramo predstavu po principu Boalovog kazališta na temu: Mladi i Izbori. Režiser je, kao i uvijek bio naš suradnik Mario Kovač.
Add a comment

Više...

 

IV. ljetni kamp za mlade s invaliditetom

Kao što u aktualnostima na web stranici Udruge Zamisli i piše, od 24. 7. do 31. 7. 2008. godine u kampu Ježevac na Krku održan je Četvrti ljetni kamp za mlade s invaliditetom. Okupili smo se u nešto manjem broju nego lani, bilo nas je svega devet, a cilj je bio osmisliti način obilježavanja 3. prosinca – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te kroz edukativne radionice preispitati ulogu prisutnih članova u Udruzi.

Više...

 

Info centar za mlade Zagreb

Svečano otvorenje Informativnog centra za mlade Zagreb održalo se 9. prosinca 2008. godine, u 10:00 sati u prostorijama Udruge namijenjenih za djelovanje Informativnog centra za mlade Zagreb, Kninski trg 4 (naselje Vrbik).

Add a comment

Više...

 
Više članaka...