Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

POZIV - Radionica video aktivizma

Restart i udruga Zamisli pozivaju sve zainteresirane mlade koji su voljni i spremni naučiti kako snimiti reportažu na radionicu ‘video aktivizma’ u sklopu projekta ‘Korakom kamere’ – vidljivost mladih s invaliditetom.

Radionica je kombinacija teorijskog i praktičnog dijela, a za vrijeme trajanja radionice naučit ćete kako snimati, promišljati, istraživati i ‘složiti’ priču te montirati.
 
Primarni cilj radionice  je naučiti sudionike kako samostalno snimiti dobru reportažu, video klip ili kratki dokumentarni film, te tako osvjesiti ljude i okolinu na pojedini problem, na temu koju će svaki polaznik odabrati.
 
Broj prijava je ograničen, pet osoba s invaliditetom, te pet osoba bez invaliditeta, koji bi kroz produktivno učenje pomagali i osobama s invaliditetom, tako da bi radili u paru.

Termini radionice su sljedeći:
10. prosinca 2010. (petak) - međusobno upoznavanje i upoznavanje s programom
11. i 12, prosinca 2010. (subota i nedjelja): Održavaju se radionice u trajanju od 6 sati dnevno
14 – 17 sati, pauza,  18 – 21 sati.
18, i 19. prosinca 2010. (subota i nedjelja):  Održavaju se radionice u trajanju od 6 sati dnevno
14 – 17 sati, pauza,  18 – 21 sati.

Nakon toga slijedi terenski rad od mjesec dana, uz mentorstvo voditelja radionice tijekom kojeg svaki sudionik sa svojim parom snima reportažu o odabranoj temi.

Nastavak radionica, zadnji ciklus (montaža, završna faza):
15. i 16. siječnja 2011. (subota i nedjelja):  Održavaju se radionice u trajanju od 6 sati dnevno
14 – 17 sati, pauza,  18 – 21 sati.

Voditelj radionice su aktivisti iz udruge Restart, a radionica će se održavati u prostoru Info centra za mlade Zagreb (Udruga Zamisli), Kninski trg 4, Vrbik.

Rok za prijavu srijeda, 8. prosinca 2010.
Prijaviti se možete na e mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Nakon odabira biti ćete kontaktirani.