Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

ORGANIZIRANI POSJET ČLANOVA UDRUGE ARENA CENTRU

Naši članovi su u subotu, 29. Siječnja bili u organiziranom posjetu Arena centru. Inicijativa je potekla sa rasprave „Glas mladih“ gdje se govorilo o samostalnosti slijepih u svakodnevnom životu. Nekoliko članova udruge prohujalo je Arena centrom i provjerilo točnost informacija koje su navedene na web stranici Arena centra o pristupačnosti za osobe s invaliditetom.

Ocjena članova udruge bila je pozitivna sa više ili manje želja za poboljšanjem određenih detalja.

Slijepi članovi su rekli kako je vodilica do ulaza u Arena centar izvrsna stvar, no da ne bi bilo na odmet da je malo izraženije postavljena kako bi bila lakše uočljiva slijepim osobama, koje se kreću uz pomoć bijelog štapa. Također su dodali da bi isto tako, bilo izvrsno kada bi i unutar samog postojale takve linije vodilje, osobito radi lakšeg pronalaska ulaza u trgovine.

Pohvaljeno je i isticanje brojki na brajevom pismu u liftu Arena centra, no dodano je kako bi trebalo u lift staviti i govornu podršku, kako bi slijepe osobe znale na kojem se katu točno nalaze ukoliko netko prije njihovog odredišta zaustavi lift. Spomenuta reljefna mapa za orjentaciju po Arena centru nije bila dostupna, tako da nismo uspjeli vidjeti koliko bi to pripomoglo lakšem snalaženju slijepih osoba u Arena centru.

Što se tiče ljubaznosti prodavača u trgovinama, e tu su naše ekipe imale različita iskustva. Neki su doista naišli na iznimno ljubazne prodavače, dok su drugi naišli na ignoriranje prisustva u trgovini. Članovi s poteškočama u kretanju istaknuli su svoje zadovoljstvo prilagođenošću Arena centra u svemu. Žao nam je što s nama u posjetu nisu bili i naši gluhi članovi kako bi provjerili i taj aspekt. No, doći ćemo mi opet!

Cijelu ekspediciju pratilo je nekoliko snimatelja sa video radionice udruge Zamisli, koji su snimili kratki film o svemu.Otilija Nemet