Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

ZAMISLI naracije i na Zagreb Film Festivalu!

Inkluzivne projekcije postaju redovni dio programa filmskih festivala. Udruga Zamisli se svojim radom na prilagodbi filmskih sadržaja istaknula i na novom izdanju Zagreb Film Festivala. Pogledajte dva filma prilagođena osobama oštećena vida od 12. do 20. studenog.

S ponosom i uz ZFF partnera možemo najaviti kako će 14. Zagreb Film Festival, koji se ove godine održava na šest zagrebačkih lokacija, u razdoblju od 12. do 20. studenoga imati djelomičnu prilagodbu za slijepe osobe.Slijepi će moći uživati u dva prilagođena filma, a rezultat je to odlične suradnje ZFF-a i Udruge Zamisli te potpore HBOR-a.

Riječ je o dva filma: "Trampolin" redateljice Zrinke Katarine Matijević, i film "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato" redatelja Srđe Penezića. Naraciju su pripremili urednik Antonio Pavlović i dramaturginja Martina Jurišić.

"Čast mi je bilo raditi po prvi put na prilagodbi filmova za ZFF", rekao nam je Antonio Pavlović, urednik naracije te dodaje: "Vjerujem da će primjer ZFF-a slijediti i ostali festivali. Trebamo razvijati svijest o tome kako je prilagodba audiovizualnog sadržaja za sve danas neophodna, pa tako i naracije za slijepe bi trebale biti dio svakog festivala".

"Iako smo počeli sa samo dva inkluzivna filma, "Trampolin" i "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato", ovogodišnja suradnja sa ZFF-om očiti je dokaz da prilagođeni audiovizualni sadržaji za osobe oštećena vida polako postaju sastavni dio kulturnog života grada Zagreba. Nadamo se samo da će se taj pozitivni trend nastaviti i dalje stvarajući tako osnovu za prihvaćanje inkluzivnih sadržaja kao nečega svakodnevnog u kulturnoj ponudi" riječi su Svjetlane Marijon, predsjednice Udruge ZAMISLI.

Slijepi će svoje prijamnike i slušalice dobivati na blagajni kina Europa, a za više informacija o samim projekcijama i programu ZFF-a posjetite stranicu ZFF-a: www.zff.hr

Pozivamo sve da posjete ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala, pogotovo slijepe, te tako uživaju u nesmetanom i samostalnom praćenju ovogodišnjeg programa ZFF-a!