Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Konfereciji "Zagreb za udruge mladih"

Udruga Zamisli sudjelovala je na Konfereciji "Zagreb za udruge mladih". Predstavili smo naš rad u području mladih, Regionalni info-centar za mlade Zagreb i Klub za mlade Zagreb.

Nakon plenarnog dijela u kojemu smo se upoznali s primjerima dobre prakse u radu s mladima, osim nas predstavljeni su i Udruga Impress iz Daruvara i Udruga IKS iz Petrinje, naši dragi suradnici, održan je Okrugli stol.  Cilj okruglog stola bio je definirati prioritete politika za mlade u Gradu Zagrebu. Najprije je Helena Beus predstavila rad Odjela za mlade, koji objavljuje natječaj za udruge, kroz koji se u 2016. finanicralo 158 programa i projekata udruga mladih i za mlade. Dominik Etlinger iz Odbora za mladež nagrasio je lošu informiranost mladih o mogućnostima aktivnijeg uključivanja u život lokalne zajednice. Morana Makovec predstavila je prioritete iz Nacionalnog programa za mlade: aktivno sudjelovanje mladih u društvu, profesionalizaciju rada s mladima te smanjivanje socijalne isključenosti mladih. Naglasila je potrebu senzibiliziranja medija za problematiku mladih.

Tijekom rasprave na okruglom stolu, sudionici su kao prioritet politika prema mladima izdvojili poboljšanje informiranosti mladih, promicanje volonterstva te potrebu provedbe strukturiranog dijaloga s mladima. Kao primjer dobre prakse istaknut je projekt "Dislajkam mržnju - ne govoru mržnje na internetu" s obzirom na to da su u kampanju bili uključeni svi dionici. Kao posljednji prioritet politika prema mladima istaknuta je potreba razrade  centara za mlade u Gradu Zagrebu. S obzirom na činjenicu da Hrvatska 2020. godine predsjedava Europskom unijom, navedene prioritete potrebno je čim prije integrirati u zakone i propise koji se odnose na život mladih u lokalnoj zajednici, kako bi se povećala lepeza mogućnosti kroz koje mladi mogu iskoristiti svoje potencijale.