Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Održan partnerski sastanak u sklopu projekata prilagodbe literature za slijepe i slabovidne studente

20171010 105809Udruga Zamisli uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja već treću godinu provodi projekte prilagodbe literature za slijepe i slabovidne studente.

Projektima je cilj omogućiti studentima s oštećenjem vida priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup svoj literaturi koja im je nužna za studiranje.

Riječ je o dva projekta: "„Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente 3.“ koji se provodi u partnerstvu s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilištem u Rijeci i Zdravstvenim veleučilištem te „Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente III.“ koji se provodi u partnerstvu sa Sveučilištem u Splitu, Sveučilištem u Osijeku, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

10. listopada 2017. u prostorijama Udruge Zamisli održan je partnerski sastanak na kojem su se predstavnici partnerskih institucija s provoditeljem, udrugom Zamisli, dogovorili oko daljnjeg tijeka aktivnosti kako bi se svim studentima s oštećenjem vida na navedenim institucijama omogućio pravovremeni pristup prilagođenoj literaturi.

Prema odobrenim projektima literatura će se prilagođavati za više od 20 studenata s oštećenim vidom.