Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Razmjena mladih: Mladi iz Udruge Zamisli otputovali u Estoniju

Grupa mladih, ispred udruge Zamisli koja je partner na projektu, Ana studentica fizike i matematike, Marija studentica elektrotehnike i računarstva, Antonio urednik naracije za slijepe, Eli i Hrvoje mladi na stručnomm osposobljavanju s voditeljem Vinkom otputovali su u Estoniju kako bi sudjelovali u projektu razmjene mladih koji će se održati od 24. srpnja do 2. kolovoza u Rekreativno sportskom centru Jõulumäe u Parnu u Estoniji.

S fokusom na ZDRAV NAČIN ŽIVOTA, što je i glavna tema projekta razmjene mladih, 42 sudionika (zajedno s voditeljima grupa) iz Hrvatske, Grčke, Bugarske, Španjolske, Slovenije, UK-a i Estonije, kroz «Archimedes Foundation Youth Agency» i Erasmus+ program, dobilo je priliku sudjelovati u različitim aktivnostima, a sve to kako bi se promovirao zdrav način života.

U današnje vrijeme, debljina i pretilost postale su globalan problem te će mladi kroz program naučiti kako spriječiti zdravstvene probleme uzrokovane nezdravim načinom života, lošom prehranom i nedostatkom fizičke aktivnosti.

- Kroz deset dana bavit ćemo se zanimljivim temama, naučit ćemo kako biti zdraviji u svakodnevnom životu, kako pripremati hranu i biti fizički aktivan, otkrivat ćemo zdrave životne navike, raspravljati o zdravlju i održati radionice, družiti se kroz interkulturalne večeri, te otkrivati neke osnovne elemente koji mogu pomoći u usvajanju zdravih navika u svakodnevnom životu – objasnili su organizatori.

Mladi sudionici imat će priliku naučiti nešto o drugim kulturama, jezicima, odlično se zabaviti kroz druženje te dobiti mnogo novih znanja i prekrasno iskustvo. Zanimljivo je to da je Program podržan od strane «Archimedes Foundation Youth Agency» i Erasmus+ programa i troškovi smještaja i hrane te na kraju i putni troškovi sudionika su pokriveni.

Ponosna sam što je naša grupa pripremljena i vjerujem da će nas vrhunski predstaviti. Za njih smo posebno tematizirali našu tradicionalnu školu kuhanja te ih je naš masteršef Ante Martić pripremio da kulinarski obogate Hrvatskki nacionalni dan kada će osim hrane, ostalim sudionicima predstaviti Lijepu našu, povijest, kulturu i tradiciju – ističe predsjednica Udruge Zamisli Svjetlana Marijon.