Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Predstavljanje rada Poywe-a u Ministarstvu za obitelj, demografiju, mlade i socijalnu politiku

Udruga Zamisli pridružena je članica Professional Open Youth Work in Europe (POYWE). Glavni fokus ove mreže od 7 članica osnovane 2010. je, s obzirom da pruža niz inovativnih, održivih te „youth friendly“ rješenja za većinu tema vezanih uz mlade u EU, zauzeti važnu ulogu u svim pitanjima vezanim uz EU politike.

U skladu s navedenim, POYWE je izradio pozicijski dokument u kojem daje svoje komentare i sugestije na prijedlog nove EU strategije za mlade kao doprinos otvorenoj javnoj raspravi. Dokument je upućen EU tijelu zaduženom za predlaganje iste. Kao članica Poywe-a, te udruga koja je aktivno uključena u izradu politika za mlade u Hrvatskoj, Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge

Zamisli je na sastanku s pomoćnikom ministrice u Upravi za demografski razvoj, obitelj, djecu i mlade Ivicom Bošnjakom, Duškom Bogdanović, načelnicom Sektora za obitelj, djecu i mlade  te Eminom Grd, višom stručnom savjetnicom Odjela za mlade Ministarstva za obitelj, demografiju, mlade i socijalnu politiku predstavila kako rad POYWE-a, tako i komentare i sugestije na prijedlog nove EU strategije za mlade. S obzirom na velik utjecaj koji će strategija imati i u Hrvatskoj, a i na prilike koje suradnja s POYWE kao EU mrežom omogućava, predstavnici Ministarstva su prepoznali važnost ove aktivnosti, te nas saslušali tijekom sastanka.