Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Online konferencija "Izazovi asistencije OSI i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa"

Udruga ZAMISLI u srijedu, 23. rujna od 11:00 do 13:00 sati putem ZOOM platforme organizira konferenciju "Izazovi asistencije OSI i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa". Prva je to od pet online konferencija koje će Udruga ZAMISLI organizirati u sklopu projekta "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom" čiji je cilj ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu. Projekt financira Grad Zagreb kroz Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Na konferenciji će sudjelovati Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Marinka Bakula-Anđelić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, predstavnici brojnih nevladinih udruga, a o izazovima asistencije i tome kako su ih prevladali govorit će osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske: Melani Boris, Kristina Krsnik, Nevena Zubčić, Mario Hantak, Ivona Šeparović i Saša Uzelac, majka djeteta s teškoćama. Kao osobe s različitim vrstama invaliditeta, govornici su se suočili s različitim izazovima asistencije te će ponuditi rješenja za nužnost osiguravanja osobne asistencije, problematiku prijevoza te razmjenu studenata i sudjelovanje na međunarodnim projektima.

Nakon izlaganja svi sudionici online konferencije moći će podijeliti svoja iskustva u raspravi kako bi zajednički donijeli zaključke o minimalnom standardu pružanja podrške osobama s invaliditetom u aktivnostima svakodnevnog života.

Prijava na konferenciju moguća je putem poveznice Prijava, do 20. rujna 2020. godine do 18:00 sati.