Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Održana konferencija "Izazovi asistencije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa"

Udruga ZAMISLI u srijedu je održala online konferenciju "Izazovi asistencije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa". Prva je to od pet online konferencija koju je Udruga ZAMISLI organizirala u sklopu projekta "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom". Cilj projekta je ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu. Projekt financira Grad Zagreb kroz Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Na konferenciji koja je okupila gotovo 60 sudionika, osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske podijelile su svoja inozemna iskustva i zaključile kako je sudjelovanje osoba s invaliditetom u razmjenama i međunarodnim projektima nužno, jer im osigurava stjecanje dodatnih znanja, razvoj vještina i promjenu životne perspektive. Kao osobe s različitim vrstama invaliditeta, čiji su izazovi u mobilnosti vrlo različiti, govornici su se usuglasili da je ravnopravno sudjelovanje osoba s invaliditetom u projektima mobilnosti moguće jedino uz pomoć asistenta i to pet asistenata za jednu osobu s najtežim invaliditetom tijekom sedmodnevnog putovanja. Jednako su svi složni da uz asistenciju funkcionalan prijevoz čini nužnu simbiozu i preduvjet kvalitetne mobilnosti.

Projektom "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom" Udruga Zamisli želi promovirati mogućnosti osoba s invaliditetom za neovisan život. Tijekom pet konferencija otvorit će rasprave o temama ključnim za svakodnevni život osoba s invaliditetom, a to su: asistencija, prilagodba kulturnih sadržaja, aktivno sudjelovanje, obiteljski život i zapošljavanje. Cilj nam je potaknuti osobe s invaliditetom na aktivan i neovisan život u skladu s njihovim željama i sposobnostima te potaknuti institucije na unapređenje postojećih sustava podrške osobama s invaliditetom.

Video konferencije "Izazovi asistencije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa" dostupan je OVDJE.