Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Najava: Online konferencija "Izazovi konzumiranja kulturnih sadržaja OSI, Hrvatska i EU praksa"

Udruga ZAMISLI u srijedu (21. listopada) od 11:00 do 13:00 sati organizira online konferenciji "Izazovi konzumiranja kulturnih sadržaja OSI, Hrvatska i EU praksa" na ZOOM-u.

Konferencija o pristupačnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom druga je po redu, od planiranih pet. Kroz pet konferencija u sklopu projekta "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom", cilj je ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu. Projekt financira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

 

Na konferenciji "Izazovi konzumiranja kulturnih sadržaja OSI, Hrvatska i EU praksa" govorit će: glumac, redatelj te slijepe i slabovidne osobe iz cijele Hrvatske. Kao osobe sa različitim profesionalnim djelovanjem u području kulture, odnosno dostupnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom, govornici će opisati svoja iskustva suočavanja s izazovima nesmetanog odlaska osobe oštećena vida u kazalište.

Nakon izlaganja svi sudionici online konferencije moći će podijeliti svoja iskustva u raspravi kako bi zajednički donijeli zaključke o minimalnom standardu prilagodbe kazališnih sadržaja osobama oštećenog vida. Online konferencija "Izazovi konzumiranja kulturnih sadržaja OSI, Hrvatska i EU praksa" uživo će se prenositi i putem Facebook stranice Udruge Zamisli.