Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Gledali smo predstavu zajedno!

Jedino sa Zamisli – slijepi i mladi zajedno u kazalištu!

Četvrtak, 7. travanja, bio je rezerviran za predstavu "Umišljeni bolesnik" koja je bila popraćena i naracijom za osobe oštećenoga vida. Predstavu je pratilo četiri osobe oštećenoga vida sa svojim pratnjama te mladi bez invaliditeta koji su izrazili želju za praćenjem kazališnih komada na sasvim drugačji način. "Nešto posve drugačije. Mrak i slušanje. Ostala sam iznenađena. Isprva mi je bilo čudno, no kasnije sam se skroz opustila i uživala. Preporučam svima" rekla nam je Jelena, jedna od osoba bez invaliditeta koje su odlučile pratiti predstavu na drugačiji način. "Jako mi je drago da su interes za ovakvo praćenje pokazale i osobe bez invaliditeta. Bez problema sam pratila predstavu, iako je bila malo duga - moram priznati" sramežljivo je izjavila naša korisnica Katarina. Narator je bio glumac Ivan Ožegović, a naraciju su pripremili Martina Jurišić i Antonio Pavlović. Gradsko dramsko kazalište Gavella još jednom je pokazalo kako brine za osobe s invaliditetom i njihove potrebe u kulturi, a u suradnji s Udrugom Zamisli "otvara oči" onima kojima je to najnužnije.