Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Bili smo na par sati u okrugu Osage!

Udruga Zamisli napravila je još jednu naraciju za slijepe u GDK Gavelli, a riječ je o nagrađivanoj predstavi "Kolovoz u okrugu Osage". Na predstavi je sudjelovalo do sada najviše ljudi u organizaciji udruge Zamisli - što slijepih, što slabovidnih, što mladih - koji su došli pogledati kako to slijepi samostalno prate kazališne izvedbe.

"Ovo je nešto sasvim novo za mene. Zanimljivo je kako se sve može prilagoditi i omogućiti svakome da nesmetano prati kazališni komad" govori nam Jelena koja je po prvi put čula kazališnu naraciju.  Također se po prvi put s naracijama susrela i Ivana, djevojka koja je dosadašnji svoj rad posvetila osobama s invaliditetom: "Oduševljena sam s činjenicom da slijepi mogu dolaziti u kazališta i pratiti predstave samostalno te konzumirati kulturne sadržaje, a da nisu ovisni o drugim videćim gledateljima. Nadam se da je ovo tek početak cjelokupne prilagodbe kulturnog sadržaja grada Zagreba".

Naraciju je uživo čitao Paško Vukasović, mladi glumac: "Nije mi se problem nikada odazvati na ovakve aktivnosti. Gušt mi je i zadovoljstvo raditi ovo, vjerujem da su i slijepi zadovoljni" rekao nam je Paško.

Sljedeću prilagođenu predstavu najavljujemo već za studeni, a gdje ćemo otići iz okruga Osage?
Pratite nas i saznajte uskoro!