Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Što smo radili u registraturi?

Sedma predstava s naracijom u Gavelli!

I ovaj smo mjesec svim osobama oštećena vida omogućili praćanje kazališnog sadržaja, a na redu je bila predstava "U registraturi". Slijepi su imali prilike pratiti izvedbu samostalno pomoću naracije koju je čitala hrvatska glumica Dunja Sepčić.

 

"Prva je ovo predstava u Gavelli za koju nisam osobno radio naraciju, ovoga puta sam bio u ulozi slijepog gledatelja," rekao nam je Antonio, te nastavlja: "Martinina naracija je bila super. Dunja je već iskusna naratorica, lijepog glasa i vjerujem da su ostali koji su je slušali uživali kao i ja." Gledateljica Ivana prvi je puta slušala naraciju, prenosimo njezine dojmove: "Jako mi se svidjelo. Neobično je pratiti predstavu nama videćima na ovakav način. Treba malo vremena da se osoba privikne, ali je poslije sve lakše!".

Velika hvala ide i ljudima iz GDK Gavelle, jedinog kazališta u Hrvatskoj koje brine o potrebama osoba oštećenog vida. Sljedeću predstavu najavljujemo za prosinac, za sada možemo otkriti da je riječ o "mega predstavi" GDK Gavelle, a o čemu se radi saznajte prateći nas i projekt "Slušam, dakle vidim!"!