Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Kraj godine u Gavelli

Kako je završila prva sezona prilagodbe kazališnih predstava i što kažu naši korisnici

"Nastavlja li se i sljedeće godine?" - bilo je najčešće pitanje za vrijeme ovomjesečne kazališne izvedbe s naracijom. Prošle je srijede tim projekta "Slušam, dakle vidim" završio uspješnu godinu u prilagodbi kazališnih predstava za osobe oštećena vida. U partnerstvu s Gradskim dramskim kazalištem Gavella, Udruga je Zamisli izvela ono što se smatralo nemogućim te tako postala jedina organizacija, a Gavella jedino kazalište, koji u Hrvatskoj rade prilagodbu kazališnih predstava za osobe oštećena vida.

U razgovoru s predsjednicom Udruge, Svjetlanom Marijon, dobili smo i odgovor na pitanje korisnika - "Suradnja se nastavlja te već planiramo prilagodbu za siječanj".

Kako je već pisano, kraj je godine obilježen klasikom realizam - predstavom "Zločin i kazna", redatelja Zlatka Svibena. Ovoga je puta naraciju uredila Albina Žnidar koja nam je oduševljeno pričala o predstavi: "Zločin i kazna jedna je od kompleksnijih i zanimljivih predstava. Sjajna mizanscena, razvoj događaja, gluma. Osobno sam oduševljene predstavom te vjerujemo kako će se svidjeti i drugima, a posebno ljubiteljima klasične književnosti." I Albina se nije prevarila, svi pristuni bili su oduševljeni gavellinim Raskoljnjikovom i uživali su u trosatnoj predstavi.

Naraciju je čitala glumica Petra Težak koja je u razgovoru nakon predstave izjavila: "Smatram da je prilagodba kazališnih predstava vrlo bitan vid kulturnog života Zagreba. Sudjelovati u tako nečemu je zaista privilegija i drago mi je što sam i ovoga puta mogla pridonijeti razvoju svijesti o važnosti inkluzije osoba s oštećenim vidom u kulturni život zajednice".