Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Deseta predstava s naracijom u suradnji s Gavellom!

U utorak 24. siječnja u Gavelli biti će izvedba predstave"Gospođa Bovary" koja će, kao i prethodnih devet, biti popraćenanaracijom za slijepe!

Nova godina, stare navike. Što povezuje Udrugu Zamisli i Gradskodramsko kazalište Gavella? Potreba za prilagođenim kazališnimsadržajem i slijepe osobe koje se rao odazivaju pozivu i dolaze u gledalište.

Zahvaljujući suradnji došli smo do ljubilarne desete prilagođenepredstave, predstave koja će biti popraćena naracijom za slijepe."Gospođa Bovary", remek-djelo realista Gustava Flauberta, postavljenona Gavelline daske pod redateljskom palicom Saše Božića, u utorak 24.siječnja biti će prilagođeno osobama oštećenog vida. Naraciju, koju supripremili dramaturginja Sunčica Sodar i urednik naracije AntonioPavlović, čitati će Lukrecija Tudor, hrvatska kazališna i filmskaglumica.

"Korak po korak dolazimo do desete u mjesečnom kontitnuitetu izvedbi prilagođene predstave Gavelle,"

kaže Antonio, te nastavlja: "Zanimljiva predstava, drugačija nego štosmo očekivali, ali u onom dobrom smislu. Mislim da će sve osobeoštećenog vida koje dođu u utorak uživati, i u predstavi, i u naracijikoju čita Lukrecija Tudor koju smo imali prilike gledati u prethodnojGavellinoj predstavi Kolovoz u okrugu Osage."

"Druga mi je ovo Gavellina predstava za koju s Antonijem radimnaraciju, nakon Finih mrtvih djevojki 2015. godine," kaže Sunčica."Dinamična, neočekivana, osobno mi se jako sviđa, a vjerujem da će sesvidjeti i gledateljima oštećenog vida."

 

U život Gospođe Bovary ući ćemo u utorak u 19:30h, te Udruga ZAMISLI poziva sve danam se pridruže!